Corona og tryghed i kirken

Der bliver gjort alt for, at det kan være både trygt og berigende at komme til gudstjeneste i Høje Taastrup Kirke. Ved gudstjenester skal der tages hensyn til faren for corona-smitte, så vi kommer til at sidde med afstand imellem os.

110 mennesker i Høje Taastrup Kirke
Kirketjeneren har haft gang i tommestokken. Høje Taastrup Kirke er blevet opmålt på kryds og tværs, så vi nu ved, at grundarealet inde i kirken er på 221 kvm.
Reglen er, at der skal være 1 meter imellem os, når vi sidder i kirken. Vi vurderer, at det betyder, at der kan være 110 mennesker til gudstjenester og andre kirkelige begivenheder i Høje Taastrup Kirke.

55 mennesker når vi synger
Reglen om, at der skal være 1 meter imellem os, når vi sidder i kirken, gælder kun, når vi sidder stille.
Hvis vi skal synge, er reglen, at der skal være 2 meter imellem os. Det betyder, at der kan være 55 syngende mennesker i Høje Taastrup Kirke.
Kirketjenerne har udarbejdet en plan for fordeling på kirkebænkene, så pladsen udnyttes bedst.

Nadver
Vi har en god løsning på nadveren, så der kan være uddeling af brød og vin under trygge former.
Ved nadver skal præsten bruge plastichandsker.
Der skal være 1 meter mellem nadvergæsterne, når de knæler ved alteret. Det skal også være 1 meter mellem nadvergæsterne, når de kommer til konitnuerlig altergang.
Når menigeden går til og fra alteret, skal man sørge for at holde afstand til hinanden.

Læs mere om folkekirkens retningslinger under restriktioner pga corona:
›Helsingør Stift
›Kirkeministeriet