Du er her: 

SamtaleRum - foredrag og oplæg til samtale

SamtaleRum

Michael Brautsch den 3/9 2019: Hvad er kærlighed i et parforhold?

Helen Lyng Hansen den 9/10 2019: Hvad indebærer det at være forældre?

Signe Wenneberg den 21/1 2020: Hvad er vores forhold til naturen?

Anders Fogh Jensen den 5/3 2020: Hvad er vi stressede over?

Annette Due Madsen den 21/4 2020: Omsorg for de ældre i familien

Dygtige foredragsholder laver et oplæg, og så er der rum til fælles samtale. Det er tilrettelagt af alle kirkerne i Høje Taastrup Provsti. Her kan man tale med andre om de store spørgsmål i livet: Hvad forstår vi ved kærlighed? Hvad er vores forhold til naturen? Hvorfor bliver vi så stressede?

Sted: Ishøj Forsamlingshus, Ishøj Bygade 82
Se flere detaljer på: www.rumtilsamtale.dk


Tirsdag den 3. september 2019 kl. 19:00–21:30 
Hvad er kærlighed i et parforhold? 
At være i et parforhold indebærer for de fleste også en forventning om, hvad et parforhold skal være. De fleste forhold begynder med en forelskelse, som sidenhen forvandler sig til en anden form for kærlighed. Kærligheden kan blive udfordret af vores forskelligheder, mangel på tid til hinanden, børn og arbejde og vores søgen efter det gode liv. Med udgangspunkt i disse temaer sætter vi fokus på, hvad kærlighed er i et forhold.

Samtalen indledes med et oplæg ved sognepræst Michael Brautsch, der af mange danskere er kendt for sin medvirken i TV-programmet Gift ved første blik. I programmet er udgangspunktet for ægteskab ikke forelskelse, men forskellige kriterier, der - i hvert fald på papiret - kunne indikere, at de kunne udvikle et kærlighedsforhold til hinanden.


Onsdag den 9. oktober 2019 kl. 19:00-21:30
Hvad indebærer det at være forældre? 
At blive forældre til en lille ny sætter ofte gang i nye tanker: Hvordan skaber jeg et godt liv for mit barn, hvad er vigtigt for mig som forælder og hvordan er jeg (en god nok) forælder? Med afsæt i disse og lignende spørgsmål vil vi sammen undersøge, hvad det i grunden indebærer at være forældre.

Samtalen indledes med et oplæg om børn og opdragelse af de (0-6 årige) ved sundhedsplejerske og forfatter Helen Lyng Hansen. Helen Lyng Hansen har mange års erfaring som sundhedsplejerske, har udgivet en række bøger om børneopdragelse og anvendes ofte som ekspert i forskellige TV-programmer.


Tirsdag den 21. januar 2020 kl. 19:00–21:30
Hvad er vores forhold til naturen?
Naturen er for mange et frirum. Det grønne element kan have en beroligende virkning på det menneskelige sind. En have kan have samme virkning, men ofte er en have også forbundet med hårdt arbejde, ukrudt og dårligt vejr. Så hvordan får man det bedste ud af naturen eller haven?

Samtalen indledes med et oplæg ved journalist og blogger Signe Wenneberg, der med mottoet: Haven er perfekt, når den ikke er perfekt! vil fortælle om ”Havedrømme og Drømmehave”. Signe Wenneberg har beskæftiget sig indgående med have og bæredygtighed.


Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19:00–21:30
Hvad er vi stressede over?
Stress siges i dag at være en folkesygdom, og de fleste af os har selv været eller kender en, der har været stresset. På denne aften vil vi undersøge, hvad der i grunden stresser os. Er det søgen efter det gode liv? Er det for høje krav på arbejdspladsen? Er det, at vi vil det hele - have børn, karriere, (selv)realisere os selv, at vi ikke vil nøjes? Eller er det en blanding af det hele? Kan vi selv gøre noget for at gøre op med det stressede liv?

Samtalen indledes med et oplæg ved filosof Anders Fogh Jensen, som blandt andet har udgivet bogen ”Pseudoarbejde – hvordan vi fik travlt med at lave ingenting”. Foredraget giver en provokerende indsigt i de arbejdsopgaver, vi spilder hinandens tid med, og de forholdsvis simple ændringer vi kan indføre for at blive fri af administrative overflødigheder. Det kræver bl.a. at vi gør op med arven fra industrisamfundet om at arbejde skal belønnes pr. tid og at vi tænker over, hvad der er vigtigt. Vi har alle travlt, men hvad har vi egentlig travlt med?


Tirsdag den 21. april 2020 kl. 19:00–21:30
Hvad når ens forældre bliver syge eller dør?
Hvordan påvirker det en familie, når en forælder/bedsteforælder bliver syg og dør? Omsorgen for de ældre i familien stiller nye og til tider meget store krav til en børnefamilie. For der er meget at passe - Ikke mindst når man mister, og hvor sorgen og savnet melder sig. Og hvordan bruger man sin familie og venner på en anden måde?

Samtalen indledes med et oplæg ved psykolog og familieterapeut Annette Due Madsen, stifter af Center for Familieudvikling og brevkasseredaktør.


 

 

 

Del dette: