Vestre kirkegård i Høje Taastrup

Kirkegårdens store flotte bøgetræ - det, der står på plænen i den vestlige del af kirkegården - har det ikke længere så godt. Det er ramt af rodsvamp og skal måske snart fældes.

Den vestlige del af kirkegården i Høje Taastrup er ikke meget mere end 170 år gammel.

Op gennem 1800-tallet var der sket en voldsom befolkningsudvikling i Høje Taastrup sogn. Det havde jernbanen med stationer i Taastrup og Hedehusene en stor del af æren for.

Det voksende antal indbyggere gav behov for en udvidelse af kirkegården. Derfor inddrog man den have, som præstegårdsforvalteren rådede over. Det gav en pæn forøgelse af kirkegården mod vest.

Bøg over død søn
Det store bøgetræ, som dækker en stor del af den "nye" kirkegård, er plantet i 1903. Det er plantet af trætøjs- og sæbehandler Søren Peder Lange fra Køgevej 58 i Taastrup.

I 1903 døde Søren Peder Langes søn kun tre uger gammel. Familien valgt at plante et bøgetræ over sønnens grav. Det bøgetræ er nu blevet kæmpestort.

Under den bøg er der siden lagt græs, og i græsset er der nu urnegravpladser.

Rodsvamp
Ulykkeligvis er bøgetræet blevet ramt rodsvamp. Vi ved ikke hvornår det bukket under, men vi passer så godt på det som muligt.