Brand på kirkegården

Der har været brand på Høje Taastrup Kirkegård. 5-6 meter hæk er brændt af.

Årsagen til barnden er sandsynligvis denne forkullede lampe, som har stået tændt med levende lys.

Påskedag, søndag den 21. april, udbrød der brand på Høje Taastrup Kirkegård. Heldigvis blev ilden hurtigt opdaget, og branden blev slukket inden den bredte sig og fik fat i kirken og andre bygninger. Derfor: ingen åben ild!

Søndag formiddag havde vi den store påskegudstjeneste i Høje Taastrup Kirke. Vejret var flot og solen stod højt på himlen. En perfekt dag til at fejre opstandelsen.

Men det har også været tørt her i april måned. Nyhederne har fortalt om naturbrande, og brandfolk har advaret om brandfare.

Den brandfare er seriøs. Det måtte vi sande på Høje Taastrup kirkegård senere påskedag, da naboer til kirkegården opdagede røg og gnister.

Der var brand i et stykke hæk, som omkranser fire gravsteder i den østlige ende af kirkegården.

En hurtig indsats med haveslange hindrede branden i at brede sig. Og det tilkaldte brandvæsen sikrede, at branden blev helt slukket

Ingen åben ild
Årsagen til branden er sandsynligvis et levende lys, som stod og brændte i en lygte. Derfor må vi anmode om, at ingen tænder stearinlys eller bruger anden åben ild på kirkegården.

Vi var heldige, at ilden brød ud på et tidspunkt, hvor naboerne var vågne. Hvis det var sket senere på dagen, kunne branden have bredt sig, og gnister kunne have sat ild til kirken og de omkringliggende huse. Tænk bare på, at der ligger huse med stråtag op ad kirkegården.

Denne gang gik det ikke værre end, at vi mistede 5-6 meter hæk.