Julen samler de yngste og de ældste

En helt særlig julestemning

En mandag i december var helliget en særligt rummelig julestemning i Høje Taastrup Kirke. Da var der en julegudstjeneste, hvor sognets alleryngste og allerældste var samlet.

Mødrene fra Babysalmesang kom med deres spædbørn og plejehjemmet sendte deres gamle beboere. Den julepyntede kirke blev fyldt med rullestole, rollatorer og kravlende småbørn. Så blev der hygget, sunget julesalmer, drukket kaffe og spist julegodter.

De små lå på mors arm og pludrede, da den ene af præsterne læste juleevangeliet højt. De vuggede i takt sammen med de gamle fra plejehjemmet, da der blev sunget julesange. Og de kiggede på lysene, mens den anden præst fortalte om julenattens magi.

Bagefter sad plejehjemsbeboerne med julelys i øjnene. Det havde været en uforglemmelig dag. Som en af de ældre sagde: ”Sikke nogle dejlige babyer, og hvor var det sjovt med så megen dans og sang”.