500 år med små forandringer

Der er ca. 140 års afstand mellem de to billeder. Det første er fra sidst i 1800-tallet. Det andet er fra 2017.

Høje Taastrup Kirkes ydre har ikke ændret sig siden 1550. I kirkerummet har det meste lignet sig selv siden 1620, hvor altertavlen var blevet sat op og prædikestolen blev bygget. Men selv små ændringer ser ud af meget.

I løbet af de ca. 140 år, der er forløbet fra sidst i 1800-tallet til fra 2017, er der sket i hvert fald tre markante ændringer i Høje Taastrup Kirkes indre.

1. Den største forandring i den periode er nok udskiftningen af kirkebænke. Det sker før år 1900.
  2. På det gamle billede står præste- og degnestolene på deres oprindelige placering ved siden af alteret. På et tidspunkt i 1900-tallet er de blevet flyttet ned i kirkerummet, hvor de nu står som de forreste kirkebænke.
  3. Gulvbelægningen er senere i 1900-tallet blevet skiftet fra mursten til sekskantede fliser.

Se mere › Høje Taastrup Kirkes indre