Overnatning i den gamle kirke på toppen

Mennesker i alle aldre har samledes til gudstjeneste i Høje Taastrup kirke siden den tidlige middelalder. Men hvordan tager vi kirken ind i fremtiden? Det gør vi blandt andet ved at lytte til de unge.

Dette års torsdagskonfirmander havde et stort ønske: De ville gerne prøve at overnatte i kirken. Det ønske gik i opfyldelse fredag 1. juni, hvor konfirmanderne og sognepræst Charlotte Slot havde en kirkeovernatning.

Arrangementet, der var planlagt i tæt samarbejde med konfirmanderne, startede klokken 17:00. Menuen stod på pizza, vandmelon og diverse lækkerier. En ung dramastuderende hjalp konfirmanderne med at øve og indstudere små kirkespil som skal bruges til efteråret som en flot og festlig introduktion til det nye hold torsdagskonfirmander.

Der blev også tid til hygge. Konfirmanderne havde lavet en playliste og nutidens hits akkompagnerede forskellige aktiviteter: Der blev spillet rundbold i den store præstegårdshave. Alle konfirmander prøvede at se deres by fra tårnets top. Aftenen og natten blev brugt på at spille Fifa på den store projektor og andre sjove spil på mobilen. Da det var tid til at gå i seng, kravlede man til køjs i soveposer og dyner i det gamle kølige kirkerum. Efter en kort, men rolig og fredelig nat stod den på tidlig morgenmad. En af konfirmanderne udbrød: ”Jeg havde troet, at det ville være uhyggeligt at sove i kirken, men det var rigtig hyggeligt”.

Lørdag morgen, drog glade, men lettere søvnige konfirmander, videre i samlet flok, med fornyet livsglæde og styrket sammenhold.