Konfirmander giver Bibelen ”krop”

Som en optakt til den nært forestående konfirmation afholdt torsdagskonfirmanderne sammen med sognepræst Charlotte Slot gudstjeneste lørdag den 14. april. Opsætning og afvikling blev assisteret af kirketjener Cecilie Meyer og en konfirmandforælder.

Konfirmanderne skabte en poetisk og stemningsfuld gudstjeneste med oplæsning og små dramatiseringer af udvalgte fortællinger fra det gamle og det nye testamente. Man kunne fx opleve, hvordan den vise Kong Salomon afgjorde, hvem af to kvinder, der var mor til et barn, og hvordan Jesus indstiftede naveren sammen med sine disciple den sidste aften han levede. ”Det er nemmere at huske historien om Jesus nu, når jeg på en måde selv har været igennem det” var den efterfølgende respons fra en af konfirmanderne.

Gudstjenesten blev indledt med lysprocession og sluttede med, at kirkegængere og konfirmander skrev bønner på balloner, som samlet blev sendt til vejrs. Efterfølgende sagde konfirmanderne om forløbet: at det både havde været sjov og lærerigt, og flere af kirkegængerne bemærkede, at de havde oplevet det meget rørende at deltage.