Påsken rammer øje og øre

Gruppen ExpandingCanvas består fløjtenist, slagtøjsspiller og billedkunstner. Billederne vil under gudstjenesten blive malet på glas.

På påskens sidste dag, mandag den 2. april – det er den dag, vi kalder 2. påskedag – så er der mulighed for at få en ekstraordinær afrunding på hele påskens fortælling.

Det sker i Høje Taastrup Kirke, som i samarbejde med kunstnergruppen ExpandingCanvas vil prøve at få gudstjeneste, kirkekoncert og fremførelsen af billedkunst til at gå op i en højere enhed.

ExpandingCanvas består af en fløjtenist, en slagtøjsspiller og en billedkunstner. De vil fylde kirkerummet med lyde og musik, mens der samtidig bliver malet billeder, som gengiver fem af påskens begivenheder: indtoget i Jerusalem, den sidste nadver, judaskysset, korsfæstelsen og opstandelsen.

En metamorfose
”Det bliver en gudstjeneste, hvor vi får mulighed for at opleve en anden tilgang til påskens fortælling. Her vil salmer, bønner og tekstlæsning blive flettet sammen med lyde og stilhed, musik og billeder,” siger sognepræst Jesper Knudsen.

ExpandingCanvas forklarer, at billederne bliver lavet på stedet. De bliver malet på en glasplade, og mens der males, bliver billedet projiceret direkte op på et stort lærred, så alle kan følge processen.

Når ExpandingCanvas selv skal beskrive det, de kommer med til gudstjenesten, så kalder de det ”en kunstnerisk metamorfose, der skal føre menigheden gennem påskens fortælling”.

Den oplevelse kan man få en andel i mandag den 2. april kl. 16.00 i Høje Taastrup Kirke.