Filmoptagelse i kirken

Høje Taastrup Kirke spillede en vigtig rolle, da der blev indspillet en scene fra en begravelse til en kommende tv-serie. Vi er ikke i tvivl om, at vores kirke har et talent for den slags.

Instruktøren Jonas Elmer er i gang med optagelserne til en ny krimi tv-serie. Det er så også det eneste, vi ved - nemlig, at genren er krimi. Producenten har endnu ikke så meget styr på tv-kanal og sendetidspunkt, at de er parat til at offentliggøre noget om det tv-projekt, de er i gang med.

Men vi ved i hvert fald, at Høje Taastrup Kirke kommer til at pryde nogle af tv-billederne. For en lang fredag var området omkring sognegården proppet med store biler fyldt med produktionsudstyr. Der var et leben af statister og filmfolk, som rendte ud og ind mellem kameraer og lamper og ledninger og mikserpulte.

En bisættelse
Det, vi kunne se, var at den scene, der skulle skydes, handlede om en bisættelse. Som det øverste billede viser, var der stillet to store kameraer op i koret, og foran står kisten, som var en tom rekvisit.

Præsten nede fra Taastrup Nykirke, Thomas Laurberg Vedel, havde rollen som præst ved bisættelsen (han er på det nederste billede). Så den del har været i kompetente hænder.

Tv-seriens instruktør, Jonas Elmer, kan ses mellem træerne på det midterste billede. Han sonderer lige parkeringspladsen, før ankomsten til kirken skal skydes.