Ringning ved Prins Henriks bisættelse

Høje Taastrup Kirkes to klokker

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik bliver tirsdag den 20. februar kl. 11.00 bisat fra Christiansborg Slotskirke. I den anledning vil Høje Taastrup Kirkes klokker ringe.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe den Anden har via en kongelig resolution bestemt, at der en halv time før og en halv time efter Hans Kongelige Højhed Prins Henriks bisættelse skal ringes med kirkeklokker overalt i Danmark.

I det tidsrum vil der også blive ringet med Høje Taastrup Kirkes klokker.

Vi har to klokker i kirketårnet. Den gamle, velklingende klokke støbt af Borchardt Gelgeter i 1605 og Gamst-klokken fra 1837.

Kirkens flag på halv
Høje Taastrup Kirke har også flaget på halv siden meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død den 14. februar.

Der vil blive flaget på halv indtil efter lysning af velsignelsen i Christiansborg Slotskirke, som påregnes at finde sted den 20. februar kl. ca. 11.45.