Det var på tide

Mureren udbedrer området over vinduet

Efter 600 år har Høje Taastrup Kirke endelig fået rettet op på mangler i muren over nordvinduet. Det var ikke helt godt lavet fra starten af. Men nu bliver der gjort noget for at rette op på forsømmeligheden.

Som det gamle ordsprog siger: kommer tid, kommer råd.

Da Høje Taastrup Kirke en gang for mange hundrede år siden fik de oprindelige små vinduer udskiftet til store gotiske vinduer, blev det nye vinduesparti hugget ud i de tykke mure. Ind kom spidse vinduer i tidens gotiske stil, og i hullet over de spidse vinduer blev der lagt et enkelt lag munkesten.

Det har ikke været godt nok til vinduet i kirkens nordvæg. Her blev den tynde væg alt for let kold, og så samlede der sig kondensvand på indersiden.

Nu har det stykke mur fået et isolerende lag, så hele rammen om vinduet kan være sund - også ud i fremtiden.

Vi passer på vores kirke.