Præstegårdshaven fik besøg fra hele provstiet

2. pinsedag i præstegårdshaven

Der var præster og korsangere fra ti kirker. Musik fra jazzkvartetten Boogaloo Brothers. 50 duer, som lettede mod himlen. Ballonkunst med klovnen Trampolina. FDF og spejdere, som havde opsat boder.

Pinsen faldt sent i år. Det betød, at der var ekstra gode chancer for godt vejr. Og sådan blev det 2. pinsedag, da de ti kirker i Høje Taastrup provsti holdt fællesgudstjeneste i præstegårdshaven.

Her var der et rend af børn, unge og gamle, og der var en bunke præster i optog. De kunne allesammen nyde naturen og en gudstjeneste krydret med sol, mild brise, festlig musik, lagkage og grillpølser.

› Se billeder fra pinsefesten i præsegårdshaven

Det er blevet en rigtig god tradition at holde friluftsgudstjeneste 2. pinsedag. I mange år har det været en højtidsdag, der bare lå og fyldte op, og som ingen kunne finde en kirkelig nytte af. Nu har folkekirken fundet ud af, at 2. pinsedag giver mulighed for at vise den tætte sammenhæng mellem kristendom, natur og folkelighed.

I de sidste fire år har Høje Taastrup provsti arrangeret friluftsgudstjeneste i præstegårdshaven her i landsbyen. Så stiller alle kirkerne med præster, kirketjenere, korsangere og andet godtfolk, som sørger for, at den store have kan bruges som både kirkerum og festplads.

Det starter med en afslappet gudstjeneste, hvor jazzorkestret nede fra Nykirken spiller til salmerne, og man kan sidde og fortabe sig i synet af den blå himmel.

Pinse handler om Helligånden, og da duen er Helligåndens symbol, slutter gudstjenesten med, at 50 duer letter mod himlen. Pinse er også kirkens fødselsdag, så når den sidste salme er sunget, kan man hos pigespejderne købe fødselsdagslagkage.

FDF’erne har en bod, hvor de sælger grillpølser, øl og vand. Og klovnen Trampolina, som i forvejen har pyntet haven med balloner, laver ballonkunst til børnene.

Sådan en sommerdag bliver det hele lidt lettere og lidt mere enkelt.