Skoleklasser gik i hælene på påsken

Eleverne mødte blandt andet en romersk soldat på deres påskevandring.

Fem skoleklasser besøgte Høje Taastrup Kirke for at lære om påsken. Rundt om kirken var der poster, hvor skoleeleverne mødte nøglepersoner fra de bibelske fortællinger.

At påsken er andet og mere end påskekyllinger og påskeæg, fik fem klasser fra Høje-Taastrup og Ishøj oplevelsen af, da de deltog i Folkekirkens Skoletjenestes undervisningsprojekt: 'I hælene på Påsken', der fandt sted i og omkring Høje Taastrup Kirke onsdag 29. marts.

På trods af regnvejr og kulde lige fra morgenstunden mødte klasserne op klar til at tage på en rejse ca. 2000 år tilbage til Jerusalem omkring påsketid. Her skulle de vandre rundt mellem forskellige poster, hvor de mødte en række nøglepersoner fra de bibelske fortællinger om påsken. Blandt andre en chokeret discipel, en forundret Pontius Pilatus, en tvivlende romersk soldat og en glad Maria Magdalene.

Eleverne lyttede interesserede til de bibelske personers beretning og tog imod forskellige ting og sager, som klassen kan arbejde videre med i skolen.

En anden måde at lære på
Formålet med påskevandringen er på en anderledes og levende måde at gøre eleverne bekendt med påskens fortællinger og udviklingen fra Palmesøndag til Påskemorgen.

»Eleverne får et andet indblik i påsken, når de ser, hører og lugter sig gennem forskellige scener. Det gør indtryk, når de ser Pontius Pilatus og morderen Barabbas skændes, når de hører piskeslag på vej mod Golgata, og når de lugter brænderøg fra et bål, der varmer to kolde og forundrede borgere i Jerusalem,« siger konsulent i Folkekirkens Skoletjeneste, Mie Keinicke Hansen.