En bjergprædiken i Høje Taastrup

”Bjergprædikenen” er malet af den danske maler Carl Bloch i 1877. Det hænger i Frederiksborg Slotskirke i Hillerød.

Hver gang der bliver prædiket i Høje Taastrup Kirke, så kan man – med lidt god vilje – sige, at det er en bjergprædiken. Høje Taastrup Kirke ligger nemlig på en bakke, der rager 41,79 meter i vejret.

Høje Taastrup Kirke ligger på en bakke, der rager 41,79 meter i vejret. Det er det højeste punkt på egnen. Efter danske forhold kan sådan en bakke godt regnes for et bjerg ;-)

Det er lidt interessant at vide, når der på søndag skal prædikes over bjergprædikenen fra Matthæusevangeliet. På søndag bliver det en bjergprædiken om en bjergprædiken.

Andre højdedrag

• Bispebjerg, som ligger under Grundtvigskirken, er 32,52 meter.
  • Frederiksberg Slotskirke ligger på en høj, der er 32,65 meter.
  • Kong Svens Høj, der ligger i Smørum Nedre og giver en formidabel udsigt, er kun 41,19 meter.
  • Fløng Kirke ligger på den næsthøjeste bakketop i provstiet. Den bakke er 39,70 meter.