Du er her: 

Sognepræst Sven Christensen

Præst ved Høje Taastrup kirke
1988 – 2012


Vita

Sven Christensen havde embede ved Høje Taastrup Kirke frem til februar 2012, hvor han på grund af dårligt helbred tog afsked med kirken.

Han var af de fleste kendt som Sven Præst, fordi han foretrak at være i øjenhøjde med sine medmennesker og sognebørn.

Sven Christensen levede de første par årtier af sit liv som indvandrer i Canada, hvor han tog canadisk studentereksamen. Derefter begyndte han at studere ved Torronto University og Laurentian University of Sudbury. Han afbrød dog studierne for at arbejde i minerne i halvandet år.

Han fortsatte sine studier i Danmark, hvor han blev teologisk kandidat fra Københavns Universitet i 1973. Efterfølgende blev han ansat som 2. residerende kappelan i Herstedøster og -vester og i 1975 som sognepræst i Udby og Ørslev Kirker ved Vordingborg. I 1977 vendte Sven Christensen tilbage til København, i første omgang ved Vanløse Kirke, inden han i 1988 kom til Høje Taastrup Kirke.

Sven Christensen var en aktiv og udadvendt præst, især de første år, han var præst i Høje Taastrup. Han kom alle steder – både på værtshuset og i kirken. Han var ikke for fin til at tage en god snak med sin sognebørn, uanset hvor de hørte hjemme.

Sven Christensen blev hurtigt kendt som den bramfri præst, der med sine klare holdninger ofte kom i medierne. Ved sin afsked fra kirken – hvor han ikke havde virket som præst i halvandet år på grund af sygdom – kom han da også med en skarp udtalelse:

»Jeg har haft markante meninger om folkekirkens fremtid, og det har jeg stadig. Jeg mener, at præsterne er for pessimistiske, og griber tingene forkert an. De skal lade være med at begrave kirken, før den er død, og så skal de passe deres arbejde i stedet for at pive

Sven Christensen døde i 2017 i en alder af 72 år.

 

 

 

 

 

♦ 24. december 1944

 10. februar 2017


 
Sven Christensen var den sidste præst, der boede i præstegården, før den blev lavet til sognegård
Sven Christensens gravsten på Høje Taastrup Kirkegård