Du er her: 

Sognepræst Povl Henrik Højer Heegaard

Præst ved Høje Taastrup kirke
1910 – 1925
Provst


Vita

-

Poul Henrik Høyer Heegaard
Født: 24 okt 1864 i Idalund, Radsted
Hans far: Proprietær Poul Hendrik Heegaard - Hans mor: Jutta Henriette Eleonora Høyer
Gift 22 okt 1890 i Præstø kirke Hustru: Anna Kirstine Deichmann Født: 5 okt 1860

-

Prædikestolen har oprindeligt haft muret opgang, men da den blev flyttet nærmere op imod koret af provst Heegaard, mistede den sin murede opgang, hvis munkesten var ganske hulslidte af mange års brug, og da den siden atter vendte tilbage til sin gamle plads, undlod man at genopføre opgangen af munkesten.

-

Kallerupstenen

Da en stenhugger i 1827 var i færd med at kløve sten på gårdejer Niels Larsens mark ved Kallerup, så han en sten ragende næppe en tomme over jorden. På den side, som vendte mod jorden, var udhugget bogstaver. Degnen H.F.H. Mossin i Høje-Tåstrup meddeler 18. december 1827 fundet til Nationalmuseet. Stenen lå midt mellem Roskilde Landevej og Nedrevejen fra Kallerup til Baldersbrønde. Nationalmuseets sognebeskrivelse siger, at den lå syd for Græshøj og nord for enden af Græshøjvej.

Da kulturminister J.J.A. Worsaae ved sit besøg i 1850 fandt runestenen næsten tildækket af jord, fik han den 1851 opstillet ved hjørnet af Roskildevej og Kallerupvej. Men skoledrengene pyntede desværre for meget på stenen ved at ridse runerne tydeligere med kridt. Derfor blev den efter opfordring fra provst P. Heegaard i 1921 flyttet hen på kirkegården ved Ansgarkirken.


 
 

 

 

 

 

 

♦ 1864

 1926