En aften i Høje Taastrup Kirke

Hver tredje onsdag kl. 19.00

En bramfri gudstjeneste og en kulturel vinkel

Når dagens aktiviteter falder til ro, og mørket lægger sig over verden, er det tid for en aften i Høje Taastrup Kirke.

Hen under aften bliver det hele lidt mere rummeligt.

Det er her vi kan få plads til kirkens brede kultur. Og her kan vi tage et kig ned i kristendommens maskinrum.

Så er der balsam for sjælen og næring til hjernen.

• Onsdag den 29. august
• Onsdag den 19. september
• Onsdag den 10. oktober
• Torsdag den 1. november
• Onsdag den 21. november
Onsdag den 12. december

Spisning

Før det kirkelige starter, kan man få serveret suppe med brød.

Sted: Sognegården

Tid: 18.00 til 18.45

Pris: 25 kr.

Efteråret 2018
Et udblik til historien om Marie Grubbe

Marie Grubbe bliver som 17-årig gift med en kendis og lever et jetset-liv under stor bevågenhed i den allerøverste del af samfundet. Hun har forskellige elskere og ender med at blive skilt.

Senere bliver Marie gift med en ny adelig mand. Men ægteskabet keder hende, og hun forelsker sig i en af godsets ansatte. Efter en voldsom skilsmisse flygter hun med sin nye elsker til Falster, hvor de lever et fattigt liv.

Præsten og forfatteren Steen Steensen Blicher skrev i 1824 "Brudstykker af en landsbydegns dagbog".

Dagbogens fortælling er baseret på den adelige Marie Grubbes liv (1643-1718). I dagbogen, som foregår 50 senere end den faktiske begivenhed, kaldes hun frøken Sophie. Dagbogens forfatter er den begavede bondesøn Morten Vinge.

Eftertænksomhed

Man er eftertænksom, når fordyber sig i tanker og overvejelser.
Når man er eftertænksom, har man en tendens til at føre en hånd op til hovedet. Måske gnubber man hagen; måske klør man sig i håret.

Forundring

Man er grebet af forundring, hvis man bliver overrasket og begynder at undre sig.
Når noget vækker forundring, kan man blive så betaget af det, at man ikke kan slippe det igen.

Aftengudstjenester i Høje Taastrup Kirke

Efteråret 2016:

Lidenskab – kærlighed – højsang

Et aftenarrangement med Højsangen fra Det Gamle Testamente som udgangspunkt.
› se mere