Minikonfirmand i Høje Taastrup Kirke

Hvad er minikonfirmand?

Minikonfirmand er et frivilligt og gratis tilbud om at lære den lokale folkekirke og kristendommen bedre at kende:

• Hvordan ser der ud inde i kirken?
  • Hvad betyder det, når vi be´r Fadervor eller synger salmer?
  • Hvilken rolle spiller kristendommen i et børneliv anno 2018?

Disse og mange andre spørgsmål vil vi gennem andagter, opgaver, leg og kreative aktiviteter forsøge at finde svar på sammen med børnene.

Hvad skal vi lave til minikonfirmand?

I foråret 2019 handler minikonfirmand om en kæmpestor bibel med en masse gode historier i!

Kender I f.eks. den om dengang kirken havde fødselsdag for allerførste gang? Eller om en mand, der hed Job, som mistede alt, hvad han ejede og havde, men som alligevel blev ved med at tro på Gud? Der er også en hel masse breve skrevet af en mand, der hed Paulus. Det myldrer med folk og begivenheder, som alle sammen fortæller os noget om, hvordan vi kan være sammen med hinanden og sammen med Gud.

Det skal vi undersøge nærmere til minikonfirmand. Så slå ørerne ud, find luppen frem og vær klar til at gå ombord i bibelen, når vi leger, synger, lytter, spiser og er kreative sammen.

Hvem kan blive minikonfirmand?

Når du går i 3. klasse kan du blive minikonfirmand i Høje Taastrup Kirke. Alle kan være med, uanset om du er døbt eller ej eller om du bor i eller udenfor sognet. Minikonfirmand er heller ikke en betingelse for at blive konfirmeret.

Hvornår er der minikonfirmand?

Tre lørdage i marts 2019 fra kl. 10.00 til 13.30 mødes vi til minikonfirmand i sognegården, Præstegårdsvej 3, 2630 Taastrup.

Lørdag den 9. marts skal vi lære kirken bedre at kende: Hvor lang og hvor bred er den? Hvor mange bænke er der? Hvad hedder det rum, man går ind i, inden man kommer helt ind i kirken? Skal kirken se ud på en bestemt måde?

Lørdag den 16. marts skal vi ud på kirkegården og kigge på gravsten. Hvad betyder det, når der er et kors og en stjerne på stenen? Har alle gravsteder sten? Skal der stå noget bestemt på stenen? Hvor mange former kan en gravsten ha´?

Lørdag den 23. marts skal vi op i kirketårnet og se de store klokker. Hvor mange trin er der op i tårnet? Hvor mange klokker er der? Lyder de ens? Kan de mon ringe på flere forskellige måder?

Mere info og tilmelding til sognepræst Eva Kyed Østerlind
E-mail: evmo@km.dk