Folkirkens Nødhjælps indsamling 2018

Der er brug for dig

Omkring 20.000 frivillige går på gaden, når vi samler ind. Men der er altid brug for flere, som vil bidrage til en givende søndag på tværs af generationer og grænser. Tag en ven med – eller hele din familie - og se, hvem der samler mest ind!

›Se mere på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside

Meld dig som indsamler på ›blivindsamler.dk

Sådan foregår det i Høje Taastrup

Også i år samler vi ind til Folkekirkens Nødhjælp. Har du lyst til at give din søndag og hjælpe, er du meget velkommen! Din rute kan være kort eller lang, alt efter aftale.

Sæt allerede nu kryds ved 11. marts.

Man kan tilmelde sig som indsamling på:
www.blivindsamler.dk

Eller man kan melde sig hos vores lokale indsamlingsleder:
Anna Kirkebjerg: tlf. 41 48 44 99

Hjælp medmennesker i nød

Søndag den 11. marts 2018 deltager Høje-Taastrup sogn i Folkekirkens Nødhjælps årlige husstandsindsamling. Vi håber at få så mange frivillige ud at banke på dørene, at alle sognets borgere får mulighed for at give mennesker i nød en håndsrækning.

Det kan være svært at rumme, når verden koger over af klimaforandringer, krig, uretfærdighed og katastrofer. Man får mest lyst til at lukke øjnene for grusomhederne. Men for mange er det heldigvis en umulighed at vende ryggen til - for det handler jo om mennesker.

Og heldigvis kan vi mennesker stadig hjælpe hinanden på tværs af grænser. Her i sognet bliver det fx muligt at omsætte sin næstekærlighed til konkret hjælp ved at gå en rute søndag den 11. marts, når Folkekirkens Nødhjælp næste gang afholder husstandsindsamling.

Nye måder at yde hjælp til selvhjælp
Det er tit de fjerneste og allerfattigste samfund, det går værst ud over, når kloden hærges af fx klimaforandringer. I kraft af et stort, lokalt, kirkeligt netværk når Folkekirkens Nødhjælp helt derud og styrker de svageste. Men der må tænkes i nye, innovative baner for at vinde kapløbet med klima, flygtningestrømme og befolkningstilvækst.

Her et eksempel: Folkekirkens Nødhjælp har netop sat et pilotprojekt i gang, hvor udvalgte kvinder i flygtningelejren Kakuma i Kenya lærer at opdrætte fårekyllinger. Insekter er ekstremt næringsrige, nemme at avle og langt mindre ressourcekrævende end traditionelle former for kødproduktion. I første omgang skal fårekyllingerne avles i større bokse og males til insektmel, som kan bruges til blandt andet næringsrige kiks.

I alle Folkekirkens Nødhjælps projekter gælder princippet ’Hjælp til selvhjælp’. Modtagerne af hjælpen er altid direkte involverede og lærer samtidig nye metoder, der gør dem mere robuste.

Det går pengene til

Pengene går til nogle af verdens allerfattigste og mennesker i nød ud fra princippet ’hjælp til selvhjælp’. Vi arbejder i 24 lande med katastrofehjælp, minerydning, menneskerettigheder og bæredygtig udvikling.

Det nytter – og det virker. Vi holder skarp kontrol med korruption, og regner omhyggeligt på projekter, så de gavner mest muligt og bærer sig selv, når vi rejser igen.