Vores provst bliver præst ved Københavns Domkirke

Steffen Ringgaard Andresen

01.06.2017

Efter 13 år som provst har Steffen Ringgaard Andresen besluttet at søge nye udfordringer. Den 1. juni starter han som sognepræst ved Vor Frue Kirke i København. Dermed siger han farvel til Høje Taastrup provsti.

DAGBLADET Roskilde skriver:

- Jeg siger bestemt ikke farvel, fordi jeg er ked af at være her. Jeg kan bare ikke sige nej til de nye udfordringer, lyder det fra Steffen Ringgaard Andresen, der den 1. juni skifter jobbet som sognepræst og provst i Høje Taastrup ud med stillingen som sognepræst ved Vor Frue Kirke i København.

- Jeg har nok vidst de sidste tre-fire år, at jeg ikke skulle være provst resten af min tid i folkekirken. Det er et ret arbejdstungt job med meget administration og økonomi, og jeg synes, det er kommet til at fylde for meget. Jeg har været utrolig glad for at være provst, men jeg savner ordentlig tid til at være sognepræst, siger Steffen Ringgaard Andresen og fortæller, at han længe har vidst, at hvis den rette stilling dukkede op, så ville han slå til.

- Så da en stilling som sognepræst ved Domkirken i København blev slået op, var jeg slet ikke i tvivl: Det ville jeg gerne prøve, siger han.

Det skyldes dels Domkirkens centrale placering i hjertet af København.

- Det er et stort anderledes rum, også mentalt, hvor der sker så mange spændende ting. Jeg glæder mig dels til det almindelig præstearbejde med de kirkelige handlinger og sjælesorg, men også til alt det udenom. Jeg tror, at folkekirken har brug for at stå lidt på tæer og tænke over sammenhængen mellem kirke og samfund - at bringe kirken i samtale med den senmoderne tid, vi lever i. Den strømning får jeg rig mulighed for at deltage i ved Domkirken, siger han.

Trods glæden over de nye udfordringer, er det ikke uden vemod, at Steffen Ringgaard Andresen siger farvel til Høje Taastrup. Han understreger gentagne gange, at han har været utrolig glad for sin tid i Høje Taastrup.

- Men måske er det også godt for sognet, at der kommer et helt nyt blik på det. Rønnevang Kirke er fra 1976, og der var en sand pionerånd, da jeg kom hertil, og den har været med til at opdrage mig som præst. Men nu er der et generationsskifte i gang, og kirken står nu med to unge præster og et nyt menighedsråd med flere unge medlemmer - så skal jeg ikke sidde som gammel nestor og bremse dem i deres udvikling, siger han.

- Det samme gør sig gældende i provstiet: Det er et godt tidspunkt at skifte. Nu er der styr på økonomien, så jeg tror, at det vil være godt med en ny provst, der er mere tydelig i sin ledelsesstil og kan sætte en retning for, hvor man vil hen. Så jeg tager ikke herfra med dårlig samvittighed, siger Steffen Ringgaard Andresen med et smil.

56-årige Steffen Ringgaard Andresen bor i dag i Taastrup, men med det nye job er planen at flytte til København.